Contact page image

קרקע להשקעה: מי שנזהר ומי שעשה הון

קרקע להשקעה: מי שנזהר ומי שעשה הון
בשנים האחרונות כולנו שומעים יותר ויותר על התחום של קרקעות להשקעה. אלפי ישראליים שחולמים על כסף גדול זנחו את ערוצי ההשקעה הקונבנציונאליים ובחרו להמר על השקעה שביום בהיר עשויה להניב תשואה של מאות ואף אלפי אחוזים. מסתבר שכל עוד נצמדים למספר כללי ברזל, בהחלט תוכלו להיות מבין האנשים שיצליחו להרוויח בגדול.
אם גם אתם חשים אי נוחות מהמונח "השקעה בקרקע", אתם לא לבד. רק לאחרונה שודרה כתבה בערוץ 10 אודות הנעשה בתחום וחלק מן הממצאים היו רחוקים מלהחמיא. רבים נתקעו עם ההשקעה ועם הרבה חוסר וודאות. לפיכך לא מפתיע שיהיו שיזהירו מלהתקרב להשקעה מהסוג הזה. הרי מי שנכווה ברותחין, ייזהר בצוננים. יחד עם זאת, מבדיקה שערכנו, גילינו שיש אנשים רבים אשר השקיעו בקרקעות ועשו בעשור האחרון רווחים אסטרונומיים. לאור זאת, החלטנו לבדוק מה סוד ההצלחה ומה משותף למשקיעים שהרוויחו מאות ולפעמים אלפי אחוזי תשואה על השקעה בקרקע. ואם תקראו עד הסוף תגלו שיש גם המלצות אופרטיביות.
הבעיה המרכזית בתחום ההשקעה בקרקעות בישראל היא במקרים שבהם נותרת חלקת האדמה כשהיא אינה מאושרת לבנייה והרוכשים נותרים עם השקעה על הנייר בלבד שלא הניבה ולא תניב כל תשואה בעתיד. על כן, חוק הברזל בתחום הוא בדיקה על פי כללים ברורים. אלו שעשו זאת נכון, גילו שהשקעתם בקרקע הניבה להם בעשור האחרון את התשואה הגבוהה ביותר לעומת כל חלופת השקעה אחרת. יתר מכך, מסתבר שנמצאו 4 מאפיינים משותפים בקרב אלו שהצליחו בהשקעה. כאן המסקנה ברורה, ככל שתיצמדו אליהם, כך תגדל הסבירות שהשקעתכם תניב לכם כסף רב:
  1. להשקיע בקרקע רק במקום ובמיקום אטרקטיבי, דהיינו באזור המרכז, שבו מחירי הנדל"ן תמיד יישארו גבוהים, או לארוך חופי הים, שם תמיד יהיו הביקושים גבוהים.
  2. לוודא כי שטחי הקרקעות נמצאים בסמוך או בתוך אזור מתפתח, דבר המעיד על אטרקטיביות והמשך הפיתוח של האזור כולו.
  3. לבדוק בעירייה/וועדה מקומית את המצב החוקי של הקרקע וייעודה בהתאם לתוכניות החלות על הקרקע. כל עוד לא שונה יעוד הקרקע מחקלאי למגורים לא ניתן יהיה לבנות על הקרקע ולכן לא מומלץ להתקרב.
  4. לבדוק היטב ממי אתם רוכשים: האם ישירות מבעל הקרקע, ממתווך ארעי או מחברה ידועה שזו לה תחום מומחיותה ושהינה פעילה לאורך שנים עם מספר פרויקטים רב באמתחתה. ההמלצה שלנו- רק ישירות מבעל הקרקע או מחברה מתמחה ובעלת מוניטין בתחום. היזהרו והתרחקו ממתווכים ארעיים.
אך לא עצרנו כאן והחלטנו לצאת לשטח ולבחון את הכדאיות של כמה מהפרויקטים היותר מדוברים כיום בשוק.
אזור שדה דב: קרקעות בסמוך או בצמוד לאזור זה נמכרו בלמעלה ממיליון שקלים ליחידה.
אזור הרצליה פיתוח/גלילות: רק 3 ק"מ צפונית לשדה דב, נמכרה יחידת קרקע במחיר נמוך בהרבה, בין 500 ל-600 אלף שקלים.
אזור עתלית: מצאנו קרקעות המוצעות למכירה במחיר של 800 אלף  שקלים.
בחישוב יבש, ההשקעה באזור הרצליה מתגלה ככדאית ביותר וגם עומדת ב-3 הכללים הראשונים: אזור מתפתח על קו הים ובאיזור המרכז. יחד עם זאת, מבלי שנבדקו תוכניות המתאר בעירייה אודות ייעוד הקרקע, לא יכולנו לדעת אם הצפי הוא לקרקע שתניב בעתיד רווחים נאים או שמה ייפול לידינו פיל לבן. על כן ניגשנו לוועדה המקומית של עיריית הרצליה ובבדיקה מהירה הופתענו לגלות כי לא זה בלבד כי לקרקעות באזור יש ייעוד למגורים, התוכנית (הנקראת גם חוף תכלת) אף עברה את כל האישורים של הוועדה ויוצאת בקרוב מאוד לדרך.
מכך, הערכת המדור היא כי הקפיצה הגדולה ביותר בשווי הקרקעות תהיה בהרצליה ותעבור את צפון ת"א ובוודאי את עתלית כהשקעה הטובה ביותר בתחום הקרקעות למגורים. לאור התוכניות שכבר אושרו, ולאור הביקוש הרב לדירות באזור, הצפי היא כי בתוך 5 שנים מהיום יוכלו לשלש המשקיעים את כספם, במינימום סיכון. ואם מסתכלים קצת רחוק יותר, אלו שיוכלו להחזיק בידיהם את הנכס מבלי הצורך למכור, צפויים לגלות תשואה של פי שבעה להשקעתם.
לסיכום: לאור המהפכה החברתית שעדיין חיה ובועטת ולמרות הבחירות הקרובות, הכיוון של כל ממשלה עתידית שתקום היא ברורה: מתן רוח גבית בעידוד הרשויות המקומיות בתחום הפשרת הקרקעות למגורים. פירוש הדבר שהרבה אנשים בישראל עומדים לעשות הרבה כסף בשנים הקרובות. ואם בסיום הכתבה הזו ההשקעה בקרקע מרגיש לכם יותר נכון, המלצתנו היא שתפנו לאחת החברות המתמחות בפרויקטים באזור קו הים של הרצליה, ורצוי חברה אשר מחזיקה בבעלות מלאה של קרקעות, כלומר יד ראשונה (תבקשו לראות את המסמכים המעידים על כך). וזכרו: בדרך לכסף הגדול אסור בשום אופן להתפתות לעסקאות ללא כיסוי ושאין מאחוריהן את האישורים המעידים כי הקרקע הינה קרקע למגורים. חובה הבדיקה חלה עליכם.
 

למידע נוסף, מלאו פרטים בטופס:

שדה חובה

שדה חובה

שדה חובה